Aktiva elever skriver sig till läsning

| Inga kommentarer

I klass 1a på Högstorp skola i Växjö arbetar eleverna och läraren Lisbeth Mörstam med arbetssättet ”Att skriva sig till läsning”.

I filmen kan man se när eleverna jobbar med att skriva texter på datorn samt hur de samarbetar med olika appar i svenska på Ipad. Samtliga klipp i filmen Läs mer »

Pedagoger delar erfarenheter på dialogcafé i Ljungby

| Inga kommentarer

– Vi använder svenska djur.se och wordle.net  i vårt arbete med ASL, berättar pedagogerna från Hackebackeskolan i Lessebo på höstterminens sista pedagogiska café  på Sunnerbogymnasiet i Ljungby. Hackebackeskolan var en av de  skolor som var representerade när pedagoger  berättade om sitt arbete med ASL.

Anders Rådberg  från Ekenbackenskolan i Ljungby Läs mer »

Att skriva sig till läsning i förskoleklass

| Inga kommentarer

Carita var lärare för förskoleklassen i Kosta förra läsåret. Vi fick ett mail av Carita där hon berättar hur hon arbetade efter att ha gått en kurs i ”ASL” på AV-Media.

Så här skriver Carita: ”Vi gjorde en egen storbok tillsammans på en storbok som hette Draken och Mini. Boken Läs mer »

ASL på framtidens lärande

| Inga kommentarer

Förra veckan var vi IT-pedagoger på konferensen Framtidens lärande i Stockholm. Precis som förra året så handlade flera utav föreläsningarna om ”Att skriva sig till läsning” och man märker att intresset i hela landet är stort. På seminariet ”Forskning pågår, skriva sig till läsning i hela Sandviken gör skillnad och Läs mer »

ASL – forskning pågår

| Inga kommentarer

I tidningen Datorn i utbildningen kan man i det senaste numret (2/2012) läsa om den forskning som pågår när det gäller ”Att skriva sig till läsning.  Det är högskolan i Dalarna som har ett forskningssamarbete med Sandvikens kommun. I Sandviken arbetar samtliga skolor med att skriva sig till läsning från Läs mer »

Att skriva sig till läsning i Lagan

| Inga kommentarer

På Åbyskolan i Lagan arbetar man i klass 1 med att skriva sig till läsning två gånger i veckan. Klassen använder datorerna i skolans datasal när man arbetar med detta .

Så här berättar klassläraren Ann-Sofie Eriksson: ”Vi skriver till bilder. En elev säger en mening om bilden och den Läs mer »