Årets nätspridare utses

| Inga kommentarer

Lärarnas digitala kompetensutveckling står i fokus tisdagen den 30 oktober. För fjärde året anordnar AV Media Kronoberg en digital kompetensdag. Nytt för i år är utmärkelsen ”Årets nätspridare”.

Tanken är att lyfta fram och hylla lärare i skolan, förskolan och på fritids som förnyat lärandet med stöd av IT och Internet i egen undervisning.

– Årets nätspridare är en ny utmärkelse som vi planerar att dela ut årligen på vår fortbildningsdag, säger Åke Sjöberg, chef AV-Media.

Årets nätspridare 2012 röstas fram
Varje kommun i Kronobergs län har fått nominera tre kandidater. Sedan har kollegorna fått rösta fram sin favorit. De nätspridare som får utmärkelsen presenteras på konferensen. Se alla kandidater här.

Föreläsare och seminarier
Under fortbildningsdagen om IT kommer lärarna att få lära sig mer om Ipads i förskolan, elever som aktiva IT-piloter och nätets möjligheter i språk- och matematikundervisningen. De uppmuntras också att ta med egen utrustning, som ex. bärbar dator, surfplatta och/eller smartphone som de kan jobba med under dagen.

– Målet är att man ska utgå från det eleverna ska lära sig och sen använda det verktyg som passar bäst. Att använda ny teknik är inget självändamål, säger Åke Sjöberg.

Mer detaljerad information om föreläsare, seminarier och nominerade nätspridare finns på AV-Medias hemsida.

Datum och tid: tisdag 30 oktober kl 8.00-16.00
Plats: Teleborgs centrum i Växjö

För mer information, kontakta:
Åke Sjöberg, chef AV-Media, 0470-77 85 41, 0708-37 62 74
Åsa Karlsson, kommunikationsansvarig, AV-Media, 0470-77 85 45

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.